Vajíčková pomazánka

S vajíčkovou je to jako s koprovkou. Buď ji milujete nebo nenávidíte. Naše rodina patří k té první skupině, takže žádná rodinná událost se bez ní neobejde. Máme hóóóódně variací, a vlastně nikdy není stejná jako „minule“. Tohle je základní recept pro úplné začátečníky v pomazánkách, zvládnete ji levou zadní a ještě poslepu. Jo a ještě něco: vajíčkovky není nikdy dost 🙂

Co budete potřebovat na 4-6 porcí k večeři, svačině, snídani a nebo na silvestrovské jednohubky:
 
10 vajíček z Vlkovce
Majonéza – já používám Hellmann’s
Plnotučná hořčice
Sůl, pepř

Na ozdobení

Ředkvičky na plátky
Pažitka

 

S chutí do toho a za pár minut je hotovo

Základem jsou dobře uvařená vejce. Natvrdo a nepřevařená. Nechte je vychladnout, oloupejte a pak nastrouhejte na hrubém struhadle, nebo nakrájejte na malé kostičky. Přidejte majolku, sůl, pepř, hořčici a všechno zamíchejte. No a to všechno:-). Já ještě ke zvýraznění chuti používám sušené droždí do pomazánek, ale to být nemusí. Namažte na pečivo, které máte rádi a ozdobte něčím trochu zdravým :-). Ředkvičky a pažitka s vajíčkovou skvěle ladí chuťově i na oko. Vynikající je i nakrájené avokádo.

A pak jsou různé variace, které máme vyzkoušené a se základní verzí klidně mohou soutěžit o umístění na předních příčkách. S vajíčky např. skvěle ladí najemno nasekaná cibulka, nebo také trocha česneku, nebo klidně můžete nastrouhat k vajíčkům mrkev. A pokud se vám zdá majonéza trochu moc a chcete něco zdravějšího, vynechte majonézu a nahraďte ji třeba tvarohem nebo sýrem.

A když teď ten recept píšu, nějak tuším, co bude zítra k večeři 😁

Mňam a dobrou chuť! 😋